HaberDünyaFidel Castro DüşünceleriKüba

Fidel Castro adil barışı savunduğunu vurguladı

 

Gerçek bir devrimcinin barışı savunması, insan hayatı ve toplumunun dayandığı adalet ilkelerini terketmesi anlamına gelmemeli, diyen Küba devrim lideri Fidel Castro, anti-semitik ve islamofobik yaklaşımları eleştirdi.

“Son stratejik karşı saldırı” başlıklı kitabının Havana Üniversitesi ana toplantı salonunda tanıtımı sırasında bir konuşma yapan Castro, Yahudi Soykırımı’nı her daim lanetlediğini vurguladı.

Castro “Obama’nın Kahire konuşması”, “Gelmek üzere olan darbe”, “Bir uzman görüşü” gibi makalelerinde bu konumunu sürekli vurguladığını hatırlattı.

Kübalı lider, bu konuda büyük kafa karışıklığı olduğunu, bunun, ABD’li gazeteci Jeffrey Goldberg’le yaptığı röportajın ardından birçok Arap dostunun kendisini arayıp, gazetecinin Siyonizmin en büyük destekçilerinden olduğuna dikkat çekmesinden anlaşılabileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Castro, Karl Marx ve Albert Einstein’in gibi şahsiyetlerin Yahudi olduklarını hatırlatarak, zeki olanların hayatta kalabildiği bir ulustan geldiklerini iddia etti.

Castro, Müslümanlar, Avrupalı Hıristiyanlar tarafından 12 yüzyılı aşkın süre mezalime tabi tutulmuştur, tıpkı Antik Roma Hıristiyanlığı kabul etmeden önceki gibi, diye konuştu.

Tarihin olduğunu gibi, trajik gerçekleri ve kanlı savaşlarıyla kabul edilmesi ve hatırlanması gerektiğini söyleyen Castro, bunun da insanlığın önündeki yeni tehlikelere işaret ettiğini ekledi.

Konvansiyonel bir olsa İran’la bir savaş çıkacak olsa, ABD buna nasıl dayanır, nasıl 1,5 milyar Müslümana karşı savaş yürütebilir?

Castro, tüm halkların barışa ve gezegenin doğal kaynaklarından yararlanmaya hakkı vardır, diye devam etti.

Ortadoğu’dan gelen haberler korkunç, diyen Castro, Filistinlilerin topraklarına el konmaya, evleri yıkılmaya ve kadınların, erkeklerin, çocukların fosfor bombaları ve benzer imha araçlarıyla bombalanmaya devam ettiğini hatırlattı.

Castro, duyduğumuz en son dehşetengiz haber de Fransa’nın çingeneleri, Fransız aşırı sağının kurbanı bu topluluğu, sınırdışı etmesidir; sayısı şu anda 7 bini bulan bu kişiler bir çeşit ırkçı soykırım kurbanı kabul edilmelidir, diye ekledi.

Fidel Castro: “Biz dünyaya doktor göndeririz, asker değil” Sözlerinin yer aldığı tarihi konuşması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu