HaberTürkiyemiz

Schuster’e Yasak Kondu mu?

Türkiye neresinden bakarsanız garip bir ülke.

Ülkenin en büyük takımlarından birisi Beşiktaş’ın Başkanı Yıldırım Demirören Dünya çapında tanınmış olan hocası Schuster’e kendi dilinde konuşma yasağı getirip maç sonu röportajları İspanyolca yapmasını söylüyor.

Bunu yapmasındaki sebep Almanca konuştuğu zaman basındaki bazı arkadaşların konuşmaları anlayıp istedikleri gibi yorumlaması. O zaman sansür uygulayamıyorlar hocanın sözlerine.

Ama işin daha da vahim tarafı hocaya İspanyolca konuşursan sorun yok demeleri. Yani Başkan ülkedeki onlarca spor gazetesi ve televizyonda çalışan yüzlerce spor muhabirinin bir tanesinin bile İspanyolca bilmediğini düşünmesi. Bu da globalleşen ve interaktif bu dünyada bizim spor medyamızdaki yazık durumunun göstergesi.

Yani henüz gidecek çok yolumuz var daha.

(Hatırlanacağı gibi CSKA Sofya maçından sonra Schuster’in, STAR TV’ye Almanca verdiği röportajda kullandığı “Fenerbahçe yaralı hayvan gibi” açıklaması gündeme oturmuş, Yıldırım Demirören’in de Alman teknik adamı arayarak röportajlarını bundan sonra İspanyolca vermesini istediği iddia edilmişti. Beşiktaş Kulübü ve Yıldırım Demirören’den bu konuyla ilgili bir yalanlama gelmedi)

İlgili Makaleler

NationalTürk / Haftanın Yorumu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu