Fidel Castro DüşünceleriDünyaFutbolKüba

Fidel : “Dünya kupası finali en donuk hadise olacaktır”

Küba'nın efsane lideri Fidel Castro'nun spora ve spor kültürüne verdiği önemden daha önceleri de bahsetmiştik.

Dünya Kupasını  yakınen takip eden Fidel Castro’nun Brezilya’nın Dünya Kupası çeyrek finalinde elenmesinden sorumlu tutulan  Japon hakem Nishumira’yu “Kasıtlı karar verdiğini sanmıyorum” diyerek savunmasının yanında finalin sönük geçeceğine ilişkin görüşleri;

Fidel Castro; “Dünya kupası finali bu sporun tarihindeki en donuk hadise olacaktır”

“Artık Dünya Kupası çeyrek finalleri tamamlandı. Futbolseverler çok heyecanlı maçlar seyrettiler, olağanüstü olaylara şahit oldular. Söylenene göre Hollanda futbol takımı dünya kupalarında Cuma günü hiç maç kaybetmemiş. Bu istatistik bilgi için bilgisayarlara teşekkür etmeliyiz.

Brezilya’nın kupadan elendiği de artık bir gerçek. Bir hakem yüzünden Brezilya kupanın dışında kaldı. En azından Küba televizyonundaki ısrarla bunu tekrarlayan spikere göre bu böyle. Ancak FIFA, hakemin kararlarının doğru olduğunu açıklamış durumda.

Aynı hakem Brezilya’yı çok önemli bir anda on kişi bırakınca ikinci yarının çoğunu eksik oynamış oldular. Hakemin bunu kasten yaptığını düşünmüyorum.

Dün de Arjantin elendi. İlk dakikalarda Alman orta saha oyuncusu Müller, mağrur Arjantin savunması ve kalecisini avlayarak takımını öne geçiren golü attı.

Maçın devamında Arjantin forvetleri onun üzerinde gol pozisyonunu değerlendiremedi. Almanlar ise üç tane daha gol atarak Alman Başbakanı Angela Merkel’in çılgınca sevinmesine yol açtılar.

Sonunda, bir favori takımın daha elenmesiyle birlikte Kübalı futbolseverlerin çoğu şaşkınlıklarını gizlemediler.

Futbol aşıklarının çoğu Uruguay’ın hangi kıtada olduğunu bile bilmiyor. ” diyerek  2010 Dünya Kupası Finali’nin en tarihteki en talihsiz final olacağından bahsederek son sözü söyle tamamladı;
“Avrupalı ülkeler arasında oynanacak olan bir dünya kupası finali bu sporun tarihindeki en donuk hadise olacaktır.”

Fidel Castro Ruz / 4 Temmuz ,2010

Fidel Castro: “Biz dünyaya doktor göndeririz, asker değil” Sözlerinin yer aldığı tarihi konuşması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu