HaberTürkiyemiz

Avrupa’nın Venedik’i İstanbul

Doğu Avrupa’nın Venedik’i İstanbul

İstanbul Boğazı’na yapılacak olan 3. köprü nedeniyle 2 milyon ağacın katledileceğini belirten İstanbullular Boğaz’ın 22 ayrı noktasında bir araya geldi…

Amaçları politika değildi sadece daha sağlıklı bir şehirleşme ve sağlıklı yaşamdı.

Gerçekten İstanbul’dan biraz uzaklaşıyorsunuz nefes almaya başlıyorsunuz….
Vucudunuzun her kesimine oksijen sirayet ediyor…

Yaz tatilinde bir Yunan Adasındaydım…

Birkaç gün bile doğal ve sağlıklı bir ortamın keyfine varmaya yetti….
Döndüm ömrümüzü tüketen politikacıların kirlettiği o güzelim İstanbul’a solunum yollarım oksijen yerine hemen tozla doldu.

Her yer beton, her yer pislik, her yer beton….
Bir fırsatını bulabilsem doğduğum büyüdüğüm bu güzel şehri terkedeceğim…

Hava akımının artık kalmadığı İstanbul’da şimdi bir başka kıyım, 3.Köprü sinyallerini veriyor….
Hani Marmara Ray olacaktı?
Hani Deniz ulaşımının en müsat olduğu yerdi İstanbul?

Yakında köprü yapa yapa bu güzel şehri Doğu Avrupa’nın Venedik’i yapmayı düşünüyorlar herhalde!

HT

İşte İstanbulluların 3. Köprü Eylemi;

İstanbul Boğazı’na yapılacak 3. Köprüye karşı İstanbul’un 22 sahili, İzmir Alsancak ile Torbalı, Ankara Kuğulu Park ve Datça’da çevreciler bir araya geldi. Akşam saat 20.00’de eş zamanlı başlayan eylemlerde mumlar yakan İstanbul dostları, bir saat boyunca şarkılar, türküler ve halaylar eşliğinde sahillerde bekledi.

Yeşiller Partisi’nin koordinasyonuyla gerçekleşen eylemde 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu, çok sayıda demokratik kitle örgütü, TTB ve TMMOB eylemlerin örgütlenmesinde rol aldı. Karaköy, Bakırköy, Kadıköy, Beşiktaş, Ortaköy, Sarıyer, Üsküdar Salacak, Fındıklı gibi mekanlarda renkli görüntülerin oluştuğu eylemde, karada ve denizde ‘3. köprüye hayır’ pankartı açan eylemciler, boğaza köprü yaptırmamak için mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Köprü sorunları çoğaltacak
İstanbul Kadıköy’de 3. Köprü karşıtları Haldun Taner Sahnesi önünde toplandı. “Üçüncü köprü çare değil, 2 milyon ağaç yok olmasın” pankartı açan İstanbullular adına Yeşiller Partisi MYK üyesi Hüseyin Güngör açıklama yaptı. Doğaya topyekun saldırı olduğunu, ağaçların yol ve köprülere kurban edildiğini belirten Güngör, köprü projesiyle 2 milyon ağacın yok olacağını ifade etti.

İstanbul halkına sorulmadan, kapalı kapılar ardında antidemokratik şekilde dayatılan köprü projesinin, İstanbul’un hiçbir sorununu çözemeyeceğini söyleyen Güngör, başta trafik ve nüfus olmak üzere tüm sorunları daha da artıracağını dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu