HaberFutbolMakaleler

National Turk yorumcuları Almanya mağlubiyetini değerlendirdi

National Turk yorumcuları Fuat Yaman ve Müslüm Gülhan Almanya mağlubiyetini değerlendirdi

National Turk yorumcuları Almanya mağlubiyetini değerlendirdi;

İşte Haliç Üniversitesini Futbolda Avrupa ve Dünya Şampiyonu yapan National Turk yorumcusu Teknik Direktör Müslüm Kemal Gülhan’ın söyledikleri;

Öncelikle teknik direktörden başlamak istiyorum. Hiddink’in sahaya çıkardığı kadro yanlıştı. Lahm ve Müller’i durdurmak için Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop’u sol tarafa koymak büyük hataydı.

Ama benim düşüncem Sabri’yi sol kanata Hiddink değil Oğuz Çetin’in koyduğu yönünde. Çünkü dünya standartlarındaki hiçbir antrenör sol kanat oyuncusu olamayan bir futbolcuyu oraya koymaz.
 

Marco Aurelio ‘nun milli takımda olması hata

33 yaşındaki Aurelio’nun oyundan çıkması maçı etkiledi düşüncesi utanç verici. Aslında Aurelio’nun milli takımda olması hata.

İlgili Makaleler

Maç boyunca yapılan oyuncu değişiklikleri de hatalıydı. Özer değiştirilmeliydi. Nuri Şahin, oyunda kaldığı süre boyunca Mesut’un koşu alanlarını kapamaya çalıştı.

Mesut Özil ‘i çok eleştirdik. Ancak ben Türkiye kökenli bir futbolcunun dünya çapında böyle başarılı olmasından dolayı gurur duyuyorum.

Hiddink oyunu kontrol edemedi

Bence Hiddink’in maçı nasıl kazanacağına dair bir düşüncesi yoktu. Sadece Almanya’yı nasıl durdururum diye bir düşüncesi vardı.

Aurelio sakatlandığında Selçuk’un oyuna girmesi beklenirken karar değiştirip Tuncay’ı oynatmaları ise bize yedek oyuncuların daha önceden tasarlanmadığını gösterdi. Bence Selçuk İnan’ın oyuna girmesini Oğuz Çetin, Tuncay’ın girmesini ise Hiddink istedi.

Hiddink neden geldi?

Oyunda Oğuz Çetin’in etkisini görüyoruz. Ancak Oğuz Çetin’in bu kadar etkili olması akıllara 6 Milyon Euro’ya Hiddink’in neden geldiği sorusunu getiriyor.

İkincilik garanti gibi konuşuluyor ancak ben öyle düşünmüyorum.

Mesut’a yapılanlar haksızlık

Mesut Özil’in yuhalanmasını büyük haksızlık olarak düşünüyorum ve ahlaki açıdan da doğru bulmuyorum. Bence Türklükle ilgili duygusal tepkimeler. Ancak bu olaydan ders çıkarılması gerekiyor.

Türkiye kökenli başarılı bir yıldız adayı olan Mesut ile gurur duymalıyız.

National Yorumcusu Müslüm GÜLHAN hocanın görüşleri böyle.

Beşiktaş’ın çok sevilen eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Fuat Yaman’ın da Milli maç ile görüşleri böyle oldu ;

Çok çok üzücü bir maçtı. Üzüntümün nedeni bir maçın kaybedilmesinden daha fazlaydı. Bir mantalite, cesaret kazanılmış tüm değerlerin iflasıydı.

Sonuç sürpriz değildi

20-25 yıl önceki 8-0’lık, 6-0’lık şerefli mağlubiyetlerden hiçbir farkı yoktu. Daha da acı olanı yaşanan tablonun sağlıklı düşünen hiçkimse için sürpriz olmamasıydı. Seçilen geniş kadronun ve sahada oynanacak oyuncu seçimlerinin mantıkla ve bilgiyle yakın uzak hiçbir ilgisi yoktu.

Bence, teknik adamların ve ekibinin istikrar anlayışı ile uzun süreli çalışma prensibi dün gece iflas etmiştir.Bu da Federasyon başkanını ilgilendiren bir konu…

Mesut Özil‘e yapılanlar yakışmadı

Tek kelime Türkçe bilmeyen, sadece para kazanmak için ülkemize gelen 30 yaşındaki bir futbolcuyu nüfus cüzdanını değiştirmek suretiyle, Türk yapmakla övünenler için; Almanya’da doğup büyüyen, her türlü eğitimini Almanya’da alan ve zamanın Türk Milli Teknik Direktörü’nün haksız uygulamalarından çekinerek Almanya’yı tercih etmiş bir Türk çocuğunu yuhalamak, vicdan ve izan sahibi hiç bir insana yakışmaz, yakışmadı da.
 

Fuat YAMAN / National Turk

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu