MakalelerFutbolHaber

Tugay Kerimoğlu ve Altyapı Galatasaray için önemli deği mi?

 

Değerli dostum Müslüm Kemal Gülhan hoca, Tugay Kerimoğlu ve Alt yapı ile ilgili önemli hatta çok önemli bir tespit yapmış…

Ancak ne hikmetse  gündem enflasyonununda Dünyanın 1 numarası olan medyamızın ve de süper janti yöneticilerimizin hiç dikkatini çekmemiş bir tespit…
Tabii onlar için çorba kaynıyor yeterde artar bile!

Koca medyatik medyamızın içinde sadece en genci olan National Turk Gazetesinin ele alıp yorumlattığı bu konuyu sizlerle paylaşmak istedim….

HT

National Turk / Haftanın Yorumu

National Turk yorumcusu Müslüm Gülhan, Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi’nin yardımcılığına getirilen Tugay Kerimoğlu’nun dününü ve bugününü yorumladı.

Galatasaray için Tugay Kerimoğlu Altyapı için önemli deği mi ?

Tugay ’ın geliş şekli Fatih Terim, Adnan Polat ve Tugay’ın kamuoyuna resim vermesiyle beraber başlayan altyapı daki ciddi beklentiler, Hagi’nin yardımcılığıyla bertaraf edilerek aslında Galatasaray’ın bu konuda bir gündeminin olmadığı anlamına gelmektedir.

Galatasaray ve Tugay Kerimoğlu ’ndan alınması gerekenler, bugünkü koşullar birbirine tamamen tezat içerik kapsamaktadır. Aslında Aziz Yıldırım’ın “Spor alanında Türkiye’de eğitimci yok” saptamasının kaynağının eğitimci değil yöneticilerin bakış açısı olduğu ortaya çıkmaktadır. Galatasaray’ın geleceği bir derbiye ya da bir geçiş dönemine feda edilmesi aslında her şeyin sadece A Takımı için olduğu anlamına gelmektedir.

Zaten A Takım, A 2 ve Genç Takım aynı sistemde, aynı yapı içinde olmayarak futbolun yapısal anlamda bir devamlılığı söz konusu olmayışının, üç büyüklerin asıl sorunu olduğu ortaya çıkmaktadır. Tugay’ı bu konuda incelemek gerekmektedir, dünkü derbi maçı için değil.

Müslüm GÜLHAN / National Turk,  Haftanın Yorumu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu