Futbol Yazılarım

Fikret Orman ’a sorular ve 7 dakika

Fikret Orman ’a cevaplar ve 7 dakikada konuşulamayanlar! ve Kürsü Dokunulmazlığı,

Değerli dostlarım,

24 Şubat Pazar günü Beşiktaş Camiası ilginç bir kongre daha yaşadı.

Öncelikle Kongrenin içeriğine göre gerçek anlamda raporların görüşülmesi esnasında konuşmacılara verilen 5-7 dakikalık süreye değinmek istiyorum.

Özellikle Beşiktaş gibi büyük sorunları ve büyük bütçesi olan bir camianın yılda sadece bir kez bu sorunları görüşmek için toplandığı bu kongrede 5-7 dakikalık sürede Beşiktaş’ın geleceğiyle ilgili ne gibi bir katkınız olacağı gerçekten meçhuldür.

Hal böyle iken kongre açılışından itibaren saatlerce son derece dikkat ve saygı ile konuşanları dinleyip geride kalan sürede 5 dakika içinde konuşacağınız şeylerin önemi daha da arttığı gibi bu zaman ve kürsüye de saygı gösterilmesi lazımdır.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman ’ın bu 5 dakikalık sürelerin içinde konuşmasını yapan kongre üyesi Göksel Omacan’ın kendisine dönerek;

Sayın Fikret Orman Yatlara mı katlara mı harcıyorsunuz paraları ? !

“Feda sezonu diyorsunuz, ödediniz mi röportaj için harcadığınız elektriğin parasını? Ödediyseniz faturası nerede? Yoksa Yatlara mı katlara mı harcıyorsunuz Sayın başkan paraları?”

Dediği an dahil Göksel Omacan’a ve hiç kimseye müdahil olmamasına rağmen 1 saatlik konuşması içinde Beşiktaş’ın gençlerini, Beşiktaş’ın kuruluşunu ve hatta tarihini silecek olan “Fulya’dan çıkıyoruz” Düzce’de de tesis yapıyoruz düşüncelerini kabullenmediğimi söylememin üzerine nezaket kuralları dışında el ve bazı sözlü müdahale de bulunması çok hoş değildi.

Kendisi Beşiktaş’ı bir felakete sürükleyen Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu hakkında her türlü nazik sözleri sarf ederken Beşiktaş gibi tarihin en eski sosyal ve sportif örgütüne sahip bir camianın kürsü na-mahremliğini çiğnemesi de hiç şık olmadı.

Netice de Beşiktaş’ın son dönemdeki başkanları babalarından büyük destek alan gençlerdi. Ama ne olursa olsun Beşiktaş Jimnastik Kulübü’de Düzce Gençlerbirliği veya Gaziosmanpaşa Gençler Birliği değildi.
Öyle bile olsa o cemiyetlerinde çağdaş demokrasi isteyen fertlerden kurulu olduğunu düşünürsek orada bile olması hoş karşılanamazdı.

Belki her işte bir hayır vardır derler ya öyle görmek lazım…

Aynı “Bir musibet bin nasihattan iyidir” de olduğu gibi…

Kürsü Dokunulmazlığı,

Ülkemizde millet meclisi dahil;
Yıllardır gelenek haline gelen, kürsüde eleştiri yapan herkese sözlü ve hakaret içeren müdahalelerin “kürsü mahremliğinin ve dokunulmazlığının önemi” açısından tekrar gündeme gelmesi en azından kendi camiamız açısından hayırlı olduğu inancındayım.

Özellikle Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman daha sonra kürsüye gelip;
“Hürser Bey haklıdır, Fevri davrandım “ diyerek kendisinin haksız olduğunu kibar bir dille belirtmesi bu yaşananların isabetli olduğunun bir göstergesidir kanaatindeyim.

Netice de başta İngiltere, Hollanda, Fransa, Almanya, Danimarka olmak üzere dünya üzerinde birçok ülkede milletvekili dokunulmazlıkları bile yıllar önce kaldırılmış olmasına rağmen sadece ve sadece “ KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI” bulunmaktadır.

Türkiye’de ki en eski sivil toplum ve spor örgütü olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Fikret Orman’ın da bu şekildeki katkısı ile “ Kürsü Dokunulmazlığının” ilk uygulayıcısı olacaktır bundan böyle…
Kendisine hiç bir ironi yapmadan bu konuda tüm samimiyetimle teşekkür ederim.

34 kişi, 34 Kule, 34 ses !

Ancak hep aynı tarafta oturup hem kulüpten hem ilçeden her şekilde çıkarım sağlayan bazı seslerle sürekli kürsüye karşı provokasyon yapan zatlara “Kürsüden indiğimde konuşun dememe rağmen bir tanesinin derdini anlatmaya gelmemesi de çok trajikti.

Ancak şimdiden onlara iki çift laf etmeden geçemeyeceğim.

Bir daha bu zatlar kime olursa olsun aynı sesleriyle seslenmeye kalkarsa o zaman;
70 Milyonun önünde kendilerinin “İş Bankası Kulelerinin 34. Katında ne yaptığını ve kimlere hizmet ettiğini” ve kendi cemiyetlerine karşı da neler yaptığını şahitleri ve belgeleriyle benim de ses etmeden geçemeyeceğimi buradan bu 34′lüklere tebliğ ederim.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’a ve yönetim kuruluna sürem içinde soramadıklarım ve sormak istediklerim;

1-UEFA tarafından Avrupa’dan men edildiğimiz evrak sahtekârlığı sonucunda Beşiktaş’ı bu duruma düşürerek telafisi olamayacak maddi ve manevi zararlara sebebiyet verenlere kanunun size emrettiği şekilde bir şey yapacakmısınız?
Yapacaksanız ne yapacaksınız?

2-Yıldırım Demirören’den bağış isteyeceğinize, Erdoğan Bey, Yıldırım Demirören ve arkadaşlarından başta Fulya Projesi ve UEFA men edilişi olmak üzere verdikleri zararın maddi ve manevi envanterini çıkartmayı niye düşünmüyorsunuz?

3-Süleyman Abi’den başka kimse bir çivi çakmadı derken niye Fulya’dan Alt yapıyı tasfiye ediyor ve Fulya’yı gençlikten Feda ile Veda ediyorsunuz?
Bu veda’dan sonra spor alanı olarak kullanılan bu yerden kimler nasıl bir rant sağlayacaktır?

4- Kamuoyunda ve dernek üyelerince en çok tartışılan Zapotocny ve Tabata transferlerinin ödemelerinin nereye ne miktarlarda yapıldığını niye açıklamıyorsunuz?

5- Stadyum dahil her türlü basında çıkan bilgiye “bilgi kirliliği bunlar” derken göreve gelmeden ve geldikten sonra ve hatta bugün bile bu kirliliğe niye sebep olmaya devam ediyorsunuz?

6- Yapmayı düşündüğünüz Beşiktaş Spor Akademisini, Beşiktaş Koleji’ni verdiğimiz Bahçeşehir Üniversitesiyle birliktemi yapacaksınız?
Şayet onlarla yapacaksanız, nasıl ve nerede yapacaksınız?

Kaç tane sporcumuz para ödemeden Beşiktaş Koleji’nde okumaktadır…

ve kaç tane sporcumuz Beşiktaş Akademisinde ücretsiz okuyacaktır?

7- Sven-Göran Eriksson’a BJK Derneği hesabından bir ödeme yapılmış mıdır?

Yapılmadıysa(!) şeffaflık sözünüze istinaden bu para kimin hesabından hangi miktarda hangi hesaplara ödenmiştir?

8- Nevzat Demir Tesileri’nden çıkmamak için nasıl bir kamuoyu desteği alıyor ve nasıl bir savunma yapıyorsunuz?
Niye mali genel kurulda saatlerce kart projesinden konuşmanıza rağmen, 143.143 ‘lik alanda konuşlanmış olan, çok önemli bu tesisin 43 yıllık sahibi olmamıza rağmen buradan tahliye olma durumunu niye gündeme getirmiyorsunuz ?

9- BJK Derneği parasıyla bazı gazetecilere ödenek çıkartıp Haber Sitesi mi kuracaksınız sayın Fikret Orman ?

10- Son olarakta 26 Şubat 2013 Salı Günü saat 11.30 ‘da Çağlayan Adliyesinde yapılacak olan Yıldırım Demirören yönetimine karşı açtığımız Fulya Projesi ile ilgili davada Y.Demirören dönemini aklamak için yine şahsi avukatınız Kayhan Turan’ı mı görevlendireceksiniz?

Yoksa Beşiktaş Yönetim kurulunda Beşiktaş Derneği’nin menfaatini savunmak ile sorumlu olan Levent Erdoğan’ı, Kulübümüzün Yıldırım Demirören’e karşı açılmış olan bu davanın kazanılması için, bizimle birlikte aynı masada yer alması için göndermeyi düşünmeye mi başladınız?

Saygılarımla,
Hürser Tekinoktay
Sicil, 5946

Not: 2013 Beşiktaş Kongresi’ndeki konuşmanın videosu

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu