Eski YazılarFutbolMakaleler

Teşekkürler Sir Alex Ferguson ve Kırmızı Şeytanlar

Sir Alex Ferguson her zaman olduğu gibi yine gündemin baş köşesinde. 9 Aralık 2004’de neredeyse 6 yıl önce Birgün Gazetesinde yazdığım bir yazıyı 5 Kasım 2010’da değerli dostum Müslüm Kemal Gülhan’ın yine Birgün ve National Turk Gazetelerinde yayınlanmasından sonra hatırlayarak bir kez daha Bir Zamanlar köşesinde yayınlayıp sizlerle paylaşmayı istedim…
HT

İşte 9 Aralık 2004 BirGün Gazetesinde yayınlanmış olan yazımı bir kez daha paylaşıyorum…

Teşekkürler Sir Alex Ferguson

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligine veda maçı öncesi, günlerdir
Sir Alex Ferguson’un asıl takımı Adada bırakmasının çekinceleri konuşuluyordu. Christoph Daum’da Fenerbahçe’nin asıl gücünü göstermesi gerektiğini futbolcularına söyleyerek maça hazırlıyordu.

Oysa Fenerbahçe’nin asıl gücünü göstereceği bir maç ne yazık ki Şampiyonlar Liginde kalmamıştı !

Bu atmosferde Alex Ferguson’un sahaya çıkartacağı Manchester United‘ın 2000 yıllarından sonra kurmaya başladığı ” Genç sistem”in ne olduğunu görmek aslında Türkiye’deki sporcular,yöneticiler, antrenörler ve Daum için bulunmaz bir fırsat ve şanstı.

İlk yarıda da bu gerçeği sahadaki 21 yaş ortalamasındaki gençlerin ortaya koyduğu futbol ve anlayış ile gördük.

Geleceğin Yıldız Adayları

Bu yarıda Alex’in serbest atışlarından başka Fenerbahçe adına bir şey göremez iken Genç Kırmızı Şeytanlardan Djemba Djemba , Bellion, Miller ve Fletcher’ın ortaya koydukları oyunun takımın abilerinden hiçbir farkı yoktu ve geleceğin yıldız adayları olduklarını bizlere gösterdiler.

Özellikle bu yarıda 2000 yılında denenmeye gelip takıma giren ve kazandığı Manchester United etiketi ile 2003’de Norveç Milli takımına karşı Ülkesi İskoçya’nın 21 Yaş altı takım kaptanlığına bantını takan Darren Fletcher bu yarıda sahanın en iyi oyuncuydu.

İkinci yarının başlaması ile birlikte her zaman arzu içinde oynayan ve gözünü “kariyerini Avrupa’da sürdürmek” hedefine diken Tuncay Şanlı’ın golü ile başlayan Fenerbahçe yine Tuncay’ın kararlı performansı ile maçı kazandı.

Birbirinden yetenekli gençleri Amerika’dan, İspanya’dan, Kamerun’dan, İskoçya’dan 11-14 yaşlarından beri takip edip Manchester ve Dünya futboluna kazandıran Alex Ferguson’a bizlere bu gençlerin hepsini bir arada seyrettirdiği ve hem Fenerbahçe’ye hem de Futbolumuza bir zaman daha tatlı rüyalar yaşatacak galibiyeti verdiği için teşekkürler !

Hürser Tekinoktay, 9 Aralık 2004 / BirGün Gazetesi

12 Nisan 2007 ,tarihten bir not;
Yazıda bahsi geçen 3 yıl önce İstanbul’da oynanan maçta Manchester United’ın Fenerbahçe’ye karşı Alex Ferguson’un sahaya çıkardığı takım kadrosu;
Fenerbahçe: 3 – Manchester United: 0
Tim Howard -Philip Neville, Brown, O·Shea, Quinton Fortune-Ronaldo, Djemba-Djemba, Fletcher, Richardson,
Liam Miller (Eagles), David Bellion/ 8 Aralık 2004

 2007 bu maçtan 3 Yıl Sonra
Şampiyonlar Ligi Yarı Finaline Yükselen Manchester United’ın Roma’yı hezimete uğrattığı maçta Alex Ferguson’un sahaya çıkarttığı takım kadrosu;
Van der Sar- Brown, Ferdinand, Heinze, O’SheaRonaldo, Fletcher, Carrick (Richardson), Giggs, Rooney, Smith.
Yedekler; Kuszczak, Dong, Cathcart, Eagles. / Manchester United: 7 – Roma: 1 Tarih, 11 Nisan 2007

2004 Yılında Fenerbahçe’ye karşı oynayan oyuncular mavi renkte belirtilmiştir.
Bunlara ilave olarak yeşil renkteki Djemba-Djemba ve David Bellion 2010 yılında Şampiyonlar Liginde Türkiye Şampiyonu Bursaspor’u Bursa’da 3-0 yenen takımda da yer almışlardır

5 Kasım 2010 tarihinde Müslüm Kemal Gülhan hocanın mutlak okunması gereken yazısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu