Fidel Castro DüşünceleriDünyaHaberKüba

Fidel Castro: Bir savaşa neden olabilecek tek ülke Amerika

 

Sağlığına yeniden kavuşmasının ardından sık sık kamuoyunun önüne çıkmaya başlayan Fidel Castro, son yılların en uzun konuşmasını geçtiğimiz günlerde Havana’ da yaptı.
Fidel Castro’nun bir savaşa neden olabilecek tek ülke ABD’dır derken Amerika için en büyük tehlikenin yine kendileri olduğunu söyledi.

Küba’nın efsane lideri ve eski devlet başkanı Fidel Castro, başkent Havana’da halkına hitaben son yılların en uzun konuşmasını ve sözleri;

Büyük bir coşkuyla karşılanan Castro’nun gündeminde ABD ve kapitalizm vardı. “‘Emperyalist güçler bizi küçümseyerek hata yapıyorlar” diyen Castro, Washington’a meydan okudu.

Neredeyse bir buçuk saat boyunca halka seslenen Castro şöyle konuştu:
“ABD kendisini yok etmek ister mi, bilmem. Ama onları tehdit eden tek güç yine kendileri. Bir savaşa neden olabilecek tek ülke Amerika. Bu ne Çin, ne de Rusya. Bütün bu ülkeler korunma içgüdüsüyle nükleer silahları geliştirdiler, Amerika gibi diğer ülkeleri ele geçirmek için değil”

84 yaşındaki Castro, kapitalizmi de şu sözlerle eleştirdi:

“Kapitalizmin hiçbir ahlaki kuralı yoktur. Her şey ticari amaçlar taşır ve insanlar bu yolla eğitilemezler. Bu insanları bencilleştirir.

Fidel Castro, geçirdiği rahatsızlığın ardından 2006’da devlet başkanlığı görevini kardeşi Raul Castro’ya devretmişti.

Fidel Castro: “Biz dünyaya doktor göndeririz, asker değil” Sözlerinin yer aldığı tarihi konuşması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu