DünyaKüba

Küba karşıtı terörizm ifşa ediliyor

 

Küba televizyonunda Salı akşamı yayınlanan “Terörün Yolu” adlı belgeselin ikinci bölümünde yeralan bilgilere göre Küba, bu yıl içerisinde özellikle basında olağanüstü bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldı.

Buna göre ABD tarafından kontrol edilen sözde büyük Batı basını Küba’nın savunduğu değerlere karşı terörist yöntemlerle saldırmakta ve Küba karşıtlarını desteklemekte.

Bu kapsamda 2010 yılı Şubat ayında gerçekleştirdiği yıllık konferansta Alpha 66 adlı örgüt, Küba hükümetini devirmek için silahlı mücadeleye devam kararı almıştı.

Belgeselde yeralan bilgilere göre bu konferansa Luis Posada Carriles, Osvaldo Mitat, Orlando Gutierrez ve Silvia Iriondo gibi teröristler de katılmıştır.

Küba’da tutuklu bulunan El Salvador asıllı terörist Francisco Chavez Abarca ise yaptığı açıklamada, Luis Posada Carriles’in kendisiyle temas kurduğunu ve Küba’ya karşı bombalama eylemlerinin süreceğini bildirdiğini ifade etmişti.

Chavez Abarca ayrıca Kübalı lider Fidel Castro’yu Guatemala ziyareti sırasında öldürme planları yaptığını itiraf etmiş, 2000 yılı Kasım ayında Panama’da da benzer bir planın uygulanmaya çalışıldığını belirtmişti.

Panama’daki Küba heyetine yönelik suikast girişimi önceden ortaya çıkartılmış ancak yakalanan terörist Posada ve suç ortakları bu ülke devlet başkanı Mireya Moscoso tarafından para karşılığı affedilmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu