DünyaHaber

Hugo Chavez’in yeni mali sistemi

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez mali sistemi hükümetin ücretsiz petrol dağıtacağı söylentilerine karşı yeni mali sistem ile ilgili açıklamalar yaptı. Chavez, Latin Amerika ‘yla beraber Asya ve Ortadoğu’da yapılan işbirliği çalışmalarını gündeme taşıdı.

Chavez, Salı günü katıldığı özel bir televizyon programında daha önce Arjantin’le ortak çıkarlar ve işbirliğiyle ilgili yapılmış bir anlaşmaya gönderme yaparak, değiş-tokuş yöntemiyle ülkesinin gıda maddesi, süttozu, tarım araçları elde etmesine ve bir traktör fabrikası inşa edilmesine olanak sağladığını söyledi.

Avrupa, Asya ve Afrika’daki yedi ülkeyi kapsayan uluslararası gezisinde Hugo Chavez, düşüncelerinin benzer bir mekanizma yaratmak olduğunu belirtti ve Portekiz örneğini vererek bazı ülkelerin dünya petrol piyasasındaki fiyatları karşılayamadığını ve bu nedenle kendilerinin bu ülkeleri anlama çabası içinde olduklarını söyledi.

Hugo Chavez’in yeni mali sistemi  . . .

Hugo Chavez’in yeni mali sistemi Canaima projesi çerçevesinde, yapılan takasla oluşturulan fon sayesinde bir feribot hattı yapılacak ve Portekiz’den bilgisayar alımına devam edilecek.

Yapılanların yasal sınırlar içinde gerçekleştirildiğini, her şeyin net olduğunu ve herkesin yararına olan bu çalışmaların Venezuela halkına çok iyi anlatılması gerektiğini söyleyen Chavez aksi takdirde muhalefetin yalanlarla saldırıya geçeceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu